Wie is PP-Z

drs. Jolanda Krijt-Vis
drs. Jolanda Krijt-Vis

Pedagogische Praktijk Zaanstad is een pedagogische praktijk onder leiding van drs. Jolanda Krijt-Vis. Voor sommige trainingen is er een samenwerking met andere professionals uit het werkveld.

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam als orthopedagoog gespecialiseerd in leerproblemen. Vervolgens ben ik in 2000 het onderwijs ingegaan en heb ik mijn PABO diploma behaald. Daarna heb ik enkele jaren voor de klas gestaan op een speciaal onderwijs school (ZMLK). Vanaf 2004 ben ik in de Zaanstreek werkzaam als orthopedagoog bij twee SBO scholen.

Mijn werkzaamheden als orthopedagoog op de SBO scholen bestaat uit het regelmatig uitvoeren van psychologisch onderzoeken (vooral intelligentie onderzoeken). De overige werkzaamheden waar ik ervaring mee op heb gedaan binnen het onderwijs zijn: het geven van sociale vaardigheidstraining en faalangsttraining, het uitvoeren van klassenobservaties en adviseren van leerkrachten en ouders bij de ontwikkeling van de kinderen.

In 2010 ben ik mij gaan verdiepen in kinderen met ADHD. Vanuit deze interesse heb ik mij geschoold als Cogmed trainer (een trainingsprogramma om het werkgeheugen te verbeteren).

In mijn privĂ© leven ben ik getrouwd en heb ik twee zoons.