Wie is PP-Z

Pedagogische Praktijk Zaanstad is een pedagogische praktijk onder leiding van drs. Jolanda Krijt-Vis. Er zijn met verschillende andere professionals uit de Zaanstreek en omstreken contacten om op deze wijze een breed aanbod te kunnen aanbieden. Een samenwerking is er met Kato Verlinde orthopedagoog-generalist van KATO kind en jeugd en Jamie Sluijs orthopedagoog van Praktijk Jamie Sluijs. Wij vormen met elkaar de Zaanse Orthopedagogen. Daarnaast is er ook een samenwerking met samenwerkingsverband Mariska Krab.

Over Jolanda Krijt-Vis: In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam als orthopedagoog gespecialiseerd in leer- en ontwikkelingsproblemen. Vervolgens ben ik in 2000 het onderwijs ingegaan en heb ik mijn PABO diploma behaald. Daarna heb ik enkele jaren voor de klas gestaan op een speciaal onderwijs school (ZMLK). Vanaf 2004 ben ik in de Zaanstreek werkzaam als orthopedagoog. Eerst op de SBO scholen en later in de GGZ. In 2022 heb ik mijn registratie als orthopedagoog generalist behaald en ben ik ingeschreven in het BIG register (09930749131).

Vanaf 2010 ben ik Pedagogische Praktijk Zaanstad gestart. Dit vanuit het idee dat ik het erg fijn vindt om kinderen, jongeren en ouders op een flexibele wijze en in een kleine setting te kunnen ondersteunen als dat nodig blijkt te zijn.

In mijn privĂ© leven ben ik getrouwd en heb ik twee zoons.